Forsøk på å bli frisk

– Jaaaaaa, fatnessbloggen! Så kan du liksom gå fra fatness til fitness. Dette var den første responsen jeg fikk på navneforslaget. Og joda, ordspillet er fint det. Og det er egentlig alt jeg har å si om det.

Jeg har med andre ord ingen planer om å bevege meg inn i en virkelighet hvor jeg og fitness omtales i samme åndedrag. Men jeg har tenkt å bevege meg inn i deler av den verden de lever i, de som nevnes i sånne åndedrag. Det har nemlig kommet til å bli sånn at jeg er overvektig (fedme klasse 2 sier internettet), og på grunn av det så er jeg sjuk. Og jeg kan jo ikke fortsette å være sjuk, så da må jeg slutte å være feit.

Egentlig hadde jeg planen klar i fjor sommer, da jeg fortsatt følte meg sånn omtrent like frisk som andre som ikke føler seg sjuke. Etter ferien skulle det slankes og trenes. Men mot slutten av sommeren hadde jeg så vondt i bena at jeg nesten ikke orket å gå med dem. Og siden jeg ikke har noe annet å gå med, så ble jeg sittende litt til. Har vondt i resten av meg også. Føtter, ankler, legger, knær og så videre helt til ut i alle fingrene.

De synes ikke utapå disse vondtene, og at jeg ikke får sove på grunn av dem synes bare av og til, men det kan dekkes over med krem. Og at jeg blir så sliten av verking og søvnmangel at det prikker i huden og jeg av og til må kaste opp litt, det er det jo heller ingen som ser. Men det endte hos legen, og periodevis hel eller delvis sykemelding.

Det har blitt et par turer til legen siden planene gikk i vasken i høst. Jeg mener, jeg vet jo at jeg er overvektig, men jeg har vondt i fingra liksom. Jeg belaster så å si aldri fingrene mine med kroppsvekt. Så jeg gikk til legen overbevist om at det feilte meg noe annet. Jeg har vært hos fastlegen og han sa; Du er for feit, det er derfor. Jeg har vært hos reumatolog og hun sa; Du er for feit, og det er derfor. Jeg har vært hos spesialist på Ullevål og han sa; Du er for feit, det er derfor. Ingen av dem brukte disse ordene, men det de sa betyr det samme.

Jeg ble på ingen måte avspist med at alt skyldes overvekt, og jeg venter fortsatt på de siste prøvesvarene. Men jeg har akseptert at selv om det skulle dukke opp et eller annet som ikke skyldes vekta, så er situasjonen fortsatt sånn at jeg må ned i vekt og i bedre form for å ha akseptabelt god helse.

Så da blir det blogg. Mest for min egen skyld egentlig, som en slags forpliktelse. Og kanskje kan jeg underholde noen på veien, kanskje bekrefte eller avkrefte noen fordommer, og aller helst si ting som noen ikke visste at andre også tenkte. Det blir i så fall en fin, fin bonus.

Så da har vi et mål da; Jeg blir frisk og du henger med meg her om du vil. Fordelen din er at du kan finne på noe annet hvis du heller vil det.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s