Tallenes tale

Da har jeg stablet meg selv opp i stående igjen, etter å ha snufset, nøset og ynket meg gjennom noen dagers kraftig forkjølelse. Jammen er jeg glad jeg ikke hadde hørt om at svineinfluensaen var veldig i nærheten. Da hadde jeg antagelig vært enda sykere. Men jeg på bena igjen, litt småforkjølet, men endelig tilbake i full jobb.

Og nå er jeg klar. Det har tatt meg litt tid, men i dag kommer tallene. Hva har jeg veid, og hva veier jeg nå. Det høres kanskje ikke ut som noen stor sak, å sette det på «trykk», så lenge jeg allerede har gjort verden oppmerksom på det den allerede visste; jeg er sterkt overvektig. Men det er litt sak for meg likevel. Det blir på en måte enda mer sant. Og den delen av meg som har et slags ønske om at overvekten egentlig ikke synes, den våkner veldig til liv når vi snakker svart på hvitt. Det blir så veldig sant når man setter tall på det.

Så hvorfor gjør jeg det da? Jo, nettopp fordi det blir så veldig sant når man setter tall på det. Både at jeg faktisk veier så mye som jeg gjør, men også at jeg faktisk har gått litt ned. Det blir også veldig sant at det tidvis går litt opp. To-skritt-frem-og-et-tilbake-varianten av vektreduksjon. Jeg begynner å få form på en plan for tiden fremover, og tror det vil bli litt fart i sakene fra midt i april. Jeg kunne ha ventet til da, så det så bedre ut. Men da ville det ikke blitt helt sant. Liksom. På en måte.

Badevekta har jeg sagt noe om før. Den brukes ikke daglig lenger. Jeg har faktisk ikke satt den vekk, men jeg har latt den stå i fred. Den brukes bare på onsdager. Erfaringsmessig varierer vekta mi mest på mandager, på samme måte som kostholdet i helgene kan gjøre det. Både rødvin og salt spiller en rolle. Så jeg dropper mandag, og flytter til onsdag. Det blir kortere skritt både frem og tilbake på onsdager. Og jeg har fulgt med på både frem og tilbake siden andre uka i januar. Ikke bare det, men jeg har ført det sirlig inn i ei liste. Den skal jeg fortelle mer om senere. Og om de andre som står på den lista. Og noen som ikke står der.

Men nå er det altså tallene. Trikset er grafisk fremstilling. Jeg mener det helt seriøst. Det er så mye mer motiverende med en graf, som til tross for noen små dumper, stadig peker nedover, enn med ei liste med tall. Også ser det kulere ut, når man har laget blogg og ikke er særlig flink til å ta bilder. Så her er den:

graf1

Det ser ikke så verst ut det, sant? Jeg har veid 120 kg på det meste. Hadde litt lyst til å legge inn det også, men det føltes litt feil, siden det er nokså lenge siden. Dessuten ble grafen veldig rar, med et kraftig stup i starten.
Jeg kommer til å lage en egen side hvor jeg skal oppdatere hver onsdag. Og det skal jeg gjøre, uansett om det er et steg bakover, et fremover eller bråstopp. Som du ser, jeg starter med opp. Det var forrige uke. Ny vekt kommer onsdag.
Du vil finne den i menyen på toppen, hvis du vil følge med videre.

5 kommentarer

  1. Hei!
    Snublet over bloggen din i dag via facebook. Strålende. Kjenner meg igjen i mange ting. Har . . . . ehh . . . . jeg mener hadde også en graf. Liker grafer, men klarer ikke å holde fokus over lengre tid. Lenge siden jeg har logget noe nå. Heldigvis er vekta ganske stabil, men +20 for mye 🙂 Når jeg leser din blogg gir det meg økt motivasjon til å sette fokus og rydde plass i kalenderen til å gjøre noe med de 20 kg. Bare minus 5 før sommeren bør jo være overkommelig. Takk for inspirasjonen!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s