Sukkertrollet del 2

Det er en ting som er fryktelig irriterende med søtsaker; De smaker så godt! Jeg mener at ting som ikke er bra for kroppen burde smake fælt. Det burde smake som en blanding av eddik, salmiakk og sure sokker. Hvis jeg hadde fått bestemme skulle sukker smakt sånn! Bittert, ekkelt og motbydelig.

sukker

Med andre ord, jeg har ikke vært supergod til å holde kostholdsplanen min i helga. Jeg har ikke vært skikkelig dårlig til det heller, jeg har definitivt ikke spist sukker, men jeg har ligget høyere på karbohydrater enn jeg har planlagt. Og i dag falt jeg litt tilbake til en tanke om at siden jeg ikke hadde vært superstreng med meg selv i helga, så trengte jeg jo ikke være superstreng med meg selv da de serverte bakt potet i lunsjen på jobben heller. Siden-jeg-gjorde-det-i-går-kan-jeg-gjøre-det-i-dag-og er en veldig dårlig tankegang. I hvert fall i forhold til noe man ikke har tenkt å fortsette med.

Problemet nå er ikke at jeg har spist så veldig galt. Jeg har ikke spist ketogent, men det er ingen krise. Problemet er at vi har godteri i huset. Det ligger noe påskemarsipan her, og noe andre seige gummigreier. De ligger i skapet og roper om at de er der. Og de roper at de hverken smaker eddik eller sokker. Om det er avvik i kostholdet i seg selv som gjør at jeg har kommet på at de ligger der, eller om det er hodet mitt som vet at jeg allerede har vært ørlite ute av kurs så det ikke er så nøye, det vet jeg ikke. Jeg tror mest på det siste, for den gamle desperasjonen i forhold til søtsakene er ikke der, bare lysten på dem.

Uansett er det bare hue jeg kan gjøre noe med akkurat nå. Eller, det er i hvert fall det eneste jeg har tenkt å gjøre noe med. Denne gangen vinner nemlig ikke sukkertrollet. Denne gangen vinner jeg. Så nå har jeg ramset opp inni hue alle konsekvensene av å spise sukker, og gjort hva jeg kan for å huske hvordan kroppen vil reagere. Og lysten på noe søtt er erfaringsmessig ikke en lyst jeg kan tilfredsstille. Spiser jeg noe søtt nå, så vil jeg fortsatt ha lyst på noe søtt etterpå. Og jeg vil ha lyst på noe søtt i morgen.

Så da er spørsmålet hva jeg har mest lyst til. Å spise godteri, som dessverre nok fortsatt smaker godt, bare for å oppleve at jeg har lyst på mer godteri. Eller la vær å spise godteri for å oppleve at kroppen er i balanse og at jeg kan sove bedre om natten. Det høres i overkant snusfornuftig ut, men det er faktisk sånn det er.

Så hva velger jeg? Tror jeg lager meg en kopp te, jeg, og later som jeg aldri har tenkt på det godteriet. Lett? Overhode ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s