Ut av ketose, go to Plan B

Jeg har begynt å slurve. Sånn er det med den saken. Og i ketose kan man ikke slurve. Det er ikke plass til slurv. Det nytter ikke å spise mye fett, men samtidig legge til rette for «fettlagring» ved å spise seg ut av ketose. Som jeg sa sist; da er det bedre å lage en plan B. Så da gjør jeg det.

Her er justert frokost: Først en liten tacorestesalat, og så en skål cottagecheese og gresk matyoghurt med mandler og bringebær og kaffe. Fridagsfrokost er fortsatt best.
frokost_cottage_cheese

Det er ikke store avvikene jeg har hatt da. Det er ikke sånn type slurv. Overhode ikke. Ikke noe dypdykk i sjokoladeskåla her i gården. Det jeg har slurvet mest med er bær og melon. Jeg er så glad i bær. Blåbær, bringebær, jordbær. Det er plass til bær i ketogent kosthold altså, men ikke så mye. Og på lørdag stod jeg i frukt- og grøntavdelingen i butikken, og lurte på om jeg kunne spise vannmelon hvis jeg spiste blåbær, og på hvor mye karbohydrater det er i moreller. Da bestemte jeg meg. Om sommeren er det lov å spise bær. Om sommeren er det lov å spise mer karbohydrater. Ikke mye, men litt mer. Og fortsatt ikke sukker og andre raske karbohydrater. Så moreller… njaeeeiiii… kanskje noen få?

Middag: Gryte av oksemørbrad. Da jeg laget den lurte jeg litt på om nysing under prepping av krydder betyr at man har nok, eller bare er litt klønete i omgang med cayennepepper. Juksa med grønnsakene da. Så det er ikke helt sant lenger at jeg ikke spiser «ferdigmat». Disse var både vasket og kuttet.
gryte_gulrot_i

Jeg gjør det litt vanskelig for meg selv da, for dette har jeg egentlig aldri gjort før. Jeg vet en hel del om ketogen kost og hvordan jeg skal sette sammen måltidene for å få det jeg skal. Og jeg kjenner til teoriene, og vet av erfaring hvordan kroppen fungerer. Men karbohydratredusert kost uten å være i ketose har jeg ingen erfaring med. Jeg vet veldig lite om hvor mye karbohydrater jeg f.eks trenger til trening, når jeg først spiser noen. Eller om jeg trenger å spise oftere for å fylle på med energi. Jeg skal jo fortsatt forbrenne fett. Ketose er så enkelt. Nå blir det litt famling isteden.

Men, jeg har ikke tenkt å gjøre det vanskeligere enn det er heller. Jeg får prøve meg litt frem, og kjenne hvordan det fungerer. Går jeg tom under trening, så får jeg justere til neste gang da. Ikke verre enn det. Det er større fare for at jeg sklir lenger ut egentlig, når konsekvensene ikke blir så store. DET kan jeg ikke. OG konsekvensen av å øke mengden karbohydrater er at jeg må bruke dem opp. Så da må jeg kreve litt av meg selv. Nå trener jeg som regel tre dager i uka. Det er greit og det vil jeg fortsette med. Men de dagene jeg ikke trener, så er jeg veldig lite aktiv. Det kan jeg ikke fortsette med. Skal jeg spise mer karbohydrater, må jeg på en eller annen måte være fysisk aktiv hver dag. Ikke trene hver dag, men gjøre noe. Minimum gå en halvtimes tur. Eller som i dag; legge verandagulv. Det er fysisk aktivitet. Jeg lover.

Så får vi se hvordan det går da. Antagelig viser vekta moderat oppgang på onsdag. Mer væske i kroppen vil jo gjøre et sånt utslag. Så gir jeg det fire uker. Hvis jeg i løpet av de fire ukene ikke går ned i vekt, får sterkere muskelsmerter eller trøbbel med å sove skikkelig igjen, så vet jeg fasit. I så fall er ikke det nest beste bra nok for sommertiden heller. Det vil sommertiden vise.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s