Bestått , og jeg kjenner ei som skal bli biskop

I går bestod jeg en slags test. Ikke fordi jeg var spesielt flink til noe, men fordi jeg ikke trengte å være det. Jeg var i førtiårslag hos en av feitingene. Et sånt hyggelig og morsomt et, med pannebånd, leggvarmere, afro-dans, cello-spilling og annet som helt naturlig hører med når man fyller førti. Og mat. En hel masse mat. Og for min del helt glimrende mat. Når det serveres tapas, så har man tatt hensyn til alle. Også feite folk på lavkarbo. Men så kom kakene. Og det hadde jeg lurt på hvordan ville bli. Jeg visste at jeg ikke skulle spise dem, men jeg visste ikke om det kom til å bli vanskelig eller ikke. Sånne ting har ikke vært noe problem så lenge jeg har vært streng og i ketose. Men nå er jeg jo litt mindre streng, og hvordan ville det da bli å se på det flotte kakebordet, og sitte midt blant folk som sukket seg gjennom herlighetene?

Og det var her jeg bestod med glans. Det var fortsatt helt greit. Det er klart at kakene så gode ut, men sånt er ikke for meg. Kaker er ikke for folk som tåler sukker dårlig. Og heldigvis slapp jeg å krangle med meg selv for å avstå fra det. De stod ikke der og ropte og skrek om hvor gode de var. De stod der og så gode ut, og ikke mer enn det. Og da er det helt uproblematisk at andre koser seg glugg i hjel med kakestykket sitt. Det er lett å unne dem det, når man bare velger det bort selv, uten at det er spesielt vanskelig. Da er det de andre det er vanskeligst for antagelig, at jeg ikke spiser, men DET er faktisk ikke mitt problem.

Jeg fikk spørsmålet igjen i dag, da jeg fortalte om dette; Er du ikke redd for å sprekke hvis du aldri unner deg noe?
Alt er feil i det spørsmålet. Jeg har nettopp fortalt om tapasen. Jeg unner meg noe. Det er ingen likhet mellom setningen «Jeg spiser ikke sukker» og «Jeg unner meg aldri noe». Det andre er denne bekymringen for at jeg skal sprekke. Hvis slankende mennesker og vennene deres virkelig tror at mennesker med tilpasset kosthold virkelig kan sprekke, så har jeg forståelse for bekymringen og mener den heller burde fremstått som ren frykt. Jeg har sett Monte Pyton, Meningen med livet. Det er virkelig ikke vakkert når et menneske sprekker.

Det er selvsagt ikke det de mener. Bekymringen er at fordi jeg avstår fra alt som er søtt, så skal jeg plutselig plaske rundt i et inferno av sjokolade og søtsaker. Likevel tenker jeg at jeg etter hvert har oppet over så mange kakestykker og sjokoladebiter at det i sum blir mindre uansett hvor mye jeg greier å stappe i meg i den forventede kjempesprekken. Og; den hadde kanskje vært mer sannsynlig forestående dersom jeg ikke hadde bestått med glans i går, men måtte kjempet med meg selv for å la kakene stå. For når jeg ikke hadde så voldsomt lyst på kake, så var det jo ingen kamp å la være. Kanskje det betyr at jeg kan gjøre spådommen om sprekk til skamme? Men en ting kan jeg love; hvis jeg «sprekker», så skal jeg kose meg glugg i hjel.

En eller annen gang skal jeg bli flinkere til å ta bilder av ting jeg skal skrive om, og legge inn bilder av kakebord når jeg skriver om kakebord, men jeg må først bli flinkere til å komme på at ting er noe å skrive om… før etterpå…

Men jeg har bilde av bursdagsbarnet, og de andre sterkingene som var der, så da får dere det. Fine folk!

hildings

Hun ser i hvert fall fornøyd ut. Dette er Hilde Marie, presten som straks blir førti. Og så vidt jeg kunne skjønne av informasjonen som ble delt, så er hun snart biskop. I hvert fall skal hun bli nominert, og kanskje stemt på. Av noen.

HildeM40Sterkinger

Bitten (fra høyre) har tatt turen fra Brønnøysund,Arnhild fra Bergen, og begge har søkt husly hos Monica i Drammen. Også er det meg mellom Bitten og Arnhild. Festen hadde en litt diffus kleskode; Kle deg til fest og ha en effekt fra filmen Fame. Så det er forklaringen, hvis noen skulle være observante nok til å stusse over noens frisyre, smykker eller bekledning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s