Og der var vi i gang!

«Er dere kostholdsforvirra? Hvis dere ikke er det så tar jeg av meg hatten altså. Er nesten forvirra selv jeg. ha ha ha… Men vi har kommet over lavkarbo nå, sant?»

Omtrent sånn startet ernæringsdamen sin presentasjon første dagen. og jeg tenkte; dette kan jeg da ikke orke?! Og; må jeg virkelig smugspise måltidet jeg skal ha med meg så hun ikke skal se at det mangler karbohydrater og er litt fettrikt? Og så begynte jeg nesten å grine. På informasjonsmøte!!!

Egentlig var den opplevelsen nok en erfaring av at kosthold ogaså er viktig for følelser og psyke. For jeg har akkurat lagt om til et kosthold med under 20g karbohydrater om dagen, rett fra et fullsukret julekosthold, og det gjør noe med meg. Hadde det sånn første gangen jeg gjorde dette også. Tror jeg kvalifiserer til lett deprimert, nesten, og det må jeg nok leve med ei drøy uke til. Så går det over. Og jeg er ikke så nedfor at jeg ikke ser det, så det er bare litt slitsomt. Og ærlig talt; det ville vært litt flaut å grine når vi egentlig bare fikk informasjon. Jeg både ler og griner lett, jeg, men ærlig talt. Skjønner forøvrig godt at de som prøver å kutte karbohydrater i et par uker konkluderer med at det ikke er noe bra.

Når vi dag to hadde en lengre økt om kosthold, så viste det seg jo at damen slett ikke var så firkantet, og at hun ikke hadde fasit i så stor grad som jeg tenkte først dagen. Og at hun heller ikke synes kostholdet mitt er så latterlig som jeg først fikk inntrykk av. Tror faktisk hun rett og slett er ganske ok, og har kunnskap det er verdt å lytte tli. Så får det heller være at hun mener margarin er sunnere enn smør 🙂

Vi har trent i dag og, og det gikk egentlig bedre enn fryktet. Husker godt turen i skogen med staver da jeg i fjor vår prøvde å justere kostholdet. Da var det plutselig bråstopp. Det var lavere intensitet i dag, men jeg hadde en økt på elipsemaskinen til slutt, hvor jeg tenkte at nå smeller det vel. Men neida, ingen smell. Bare en konstatering av at formen helt klart kunne vært bedre. Mye bedre. Måtte fortelle meg selv noen ganger at om en måneds tid så liker jeg trening. Men alt i alt ingen negativ opplevelse heller. Og det er jo litt luksus da, å ha morgentreningen klokken ni. Men igjen; det forplikter litt ekstra at det medfører fravær fra jobb. Hvis jeg greier å holde den tanken når jeg blir litt vant til disse dagene, så kommer jeg til å bli grisesprek.

loggogsånn

Så; jeg er ved godt mot. Har godt inntrykk av gruppen, og av proffene på mat og helse. Tror dette blir bra. Så jeg er med, og skal skrive matlogg hvor jeg både sier hva jeg spiser, og hva jeg føler og tenker når jeg spiser den. Det blir litt rart, men skal gjøre en ærlig innsats.
Også har jeg satt meg mål for den første uken. Ikke så hårete kanskje, men gjennomførbare og fornuftige tror jeg.

Sånn ser de ut:
1. Jeg skal lage middagen selv minst fem dager (ikke ferdigmat eller take away)
2. Minst en av middagene skal være fisk.
3. Jeg skal spise frokost minst fem dager.

Sånn skal jeg få det til:
1. Jeg må planlegge og handle inn eller ta opp fra frysen til middagen senest dagen før. (Jeg er ikke noen god på ukeplan og sånt, så får jeg til dagen før, så er det veldig bra).
2. Jeg må planlegge og delvis gjøre klar frokosten kvelden før, så jeg slipper å tenke eller gjøre spesielt mye om morgenen. Jeg er dårlig med morgener. De kommer for tidlig og tiden går for fort. Har kjempet i meg frokost i nesten en uke nå, og i morges kjente jeg forøvrig at jeg var sulten, så det blir nok lettere etter hvert.

Så snart spiser jeg frokost med glede, trener med glede og griner ikke hvis noen sier «lavkarbo er teit».  Blir bra dette!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s