Hodet eller kroppen?

Det var en ting som gikk litt opp for meg i går. Ikke en ny tanke som kom seilende, men en gammel som jeg tror jeg kanskje forstod bedre enn før.

Helt hvor den kom seilende fra vet jeg ikke, for i går hadde vi en coutch innom som snakket om drømmer og konkrete mål og sånt som den rasen der snakker om. Jeg har noen tanker om det også, men de har foreløpig plassen sin inne i hodet, delvis på pc, men ikke på internettet.

Jeg har jo tenkt en del på dette med at «det sitter i hodet», og lurt på hvor mye som sitter der, og hvor mye som er fysiske forutsetninger. Hva skjer i hodet, og hva skjer i kroppen? Jeg tror det er mange grunner til overvekt, og de fleste er fysisk betinget. I dag er f.eks svært mange barn overvektige, og de er ikke overvektige fordi de har så dårlig viljestyrke. Og uansett om det er mye mat, feil mat eller svært lite aktivitet som er årsaken, så er det fysisk. Det sitter ikke i hodet.

brain

Men hva så når det først har skjedd. Når jeg nå har blitt overvektig, og må gjøre noe med det. Hva da? Er det mest fysiske greier, eller er det mest i hodet?

Og det var dette som sank litt inn i går; Det spiller faktisk ingen rolle, for det er hodet som må gjøre jobben med å håndtere de fysiske greiene også. Det har egentlig ikke noe å si om søtsuget mitt kommer av overproduksjon av insulin, eller om det kommer av at sjokoladen fyller et eller annet behov. Enten det er lavt blodsukker eller kjedsomhet som sier at jeg skal spise noe dustete, så er det hodet som må gjøre valget. Og det er hodet som må ta alle avgjørelser som gjør at jeg ikke har særlig lyst på noe dustete.

Jeg vet godt at dette ikke akkurat var revolusjonerende på noen måte, men noen ganger er det deilig når man tenker en tanke, og den neste tanken er; Å jaaa, så klart. Og sånn var denne tanken. Den forandrer egentlig ingenting, men den var litt god likevel 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s