Klønet meg til økt optimisme

Da jeg skulle ut og kose meg med god mat og drikke på fredagen, med en bra gjeng kollegaer, vurderte jeg om drikken kanskje burde være alkoholfri. Av to grunner; jeg har lyst til å være i ketose, og jeg tåler alkohol svært mye dårligere i ketose enn ellers.

Likevel bestemte jeg meg for at jeg kunne ta et glass vin. Et glass vin er helt greit. Og siden vinen var veldig god, så bestemte jeg meg for et glass til. Fortsatt for så vidt greit. Men det tredje… og det… ja… du skjønner…

Litt redusert på lørdagen laget jeg frokost, og spiste normalt gjennom dagen. Og det var ikke før på søndag jeg kom på hvor bra jeg egentlig hadde håndtert den snublinga. For det var ikke en gang innom hodet mitt at jeg skulle bruke den anledningen til å la lørdagen bli en dårlig matdag. Det hadde vært så lett. Det var jo meget mulig at jeg ikke var i ketose, og dermed ville det jo få mindre umiddelbare konsekvenser om jeg dermed innvilget en sjokoladelørdag til før jeg strammet inn igjen. F.eks på mandag. Jeg har skrevet om mandagsslanking før, men nå var altså ikke en gang tanken innom.

Jeg har altså ikke slutta å kløne, og det var litt nedtur å ha så dårlig kontroll, men når jeg hadde tulla til, så hverken dvelte jeg unødig ved det (bare nødvendig dveling) eller hadde noen som helst tanke om at noe var ødelagt. Digg!

Så da er jeg enda mer optimistisk i forhold til at det faktisk skal være mulig å gjøre dette til en endring som gjelder hele meg alle dager. Ikke fordi jeg tror jeg kan gjøre alt riktig alle dager, men fordi jeg vet at jeg uten å tenke over det kan gjøre alt riktig dagen etter, og dagen etter der. Og så lenge antallet riktige dager får stor nok overvekt, så tåler jeg en liten heisatur utenfor. Det til tross for at halvgamle damer på heisatur trolig er de mest irriterende på den turen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s