Nerdetrening

Jeg innser at jeg bare er en liten investering i et nytt pulsbelte fra å bli litt treningsnerd, men foreløpig er det hele rett og slett litt komisk for meg. Og komikken startet allerede med navnet på timen.

Altså; spinning. På kurset mitt så spinner vi av sted en dag i uken. Eller, kanskje ikke av sted akkurat. Mer på sted, egentlig.

spinning
Her er jeg på kurset. Morgentrøtt, men klar.

Jeg har en uke nå hvor jeg ville prøve å booste formstigningen litt, med dobling av treningsmengden. Ikke at jeg tror jeg skal fortsette å trene seks dager i uken, men ville bare teste. Også er det ok å komme i gang for meg selv igjen. Gruppa på Holtet er jo bare midlertidig, så tanken er å ha egne rutiner på plass før jeg er ferdig der. Så da ble det spinningtime på Sats Elixia i dag. Eller, det ble det jo ikke. For det heter ikke spinning. Ikke sykling heller. Sånn jeg forstår dette så het det Cycling på Sats, og Xycling på Elixia. De er jo slått sammen, og trolig for at gamle kunder ikke skal bli fullstendig forvirret og ikke finne ut av noen ting, så har de beholdt begge benevnelsene. Så i dag har jeg vært på Cycling/Xycling-time. Herlighet. Om det er å undervurdere kundene sine bittelitt, eller?

Det var en kort time. 45 minutter. Hadde ikke mot til en full time før jeg visste litt mer hva jeg gikk til. Men det skal være sagt, en kort time er ikke mindre nerdete og vitenskapelig enn en full time. Antagelig har jeg ikke hatt treningsutbytte, for jeg vet neimen ikke om jeg holdt meg i sone jeg altså. I hvert fall ikke om jeg var i sone så tidlig eller så lenge som jeg skulle før jeg var å pulstopp. De som skulle ha dobbeltime burde ikke ha pulstopper, men ligge i sone hele veien. Det samme gjaldt de som skal ha utholdenhet i morgen. Jeg fikk meg ikke til å spørre om hvor vi skulle ligge vi som skal ha sirkeltrening for overvektige i morgen. Dessuten var det bare jeg som var overvektig, så det er trolig ingen av de andre som skal på sånn trening i morgen. Og jeg hadde som sagt ikke helt kontroll på sonen min heller. Pulstoppene kjente jeg, for når jeg blir litt kvalm og fryser litt, så er pulsen høy. Men jeg er usikker på om det teller når jeg ikke vet hvor høy den var i forhold til max.

Disse folka som trener sånn, er altså de samme folka som aldri ville funnet igjen Xycling-timen sin hvis den plutselig het Cycling og omvendt.

Jeg gjorde som i gamle dager, jeg. Ga på til jeg lå der jeg kunne ligge i de ni minuttene etappen (det het noe annet, men det husker jeg ikke) varte, og prøvde å holde meg der til det var et par minutter igjen, og så ga jeg på resten av det jeg hadde, til jeg ble litt kvalm. Så gjorde jeg det samme på neste etappe.

Likevel, om noen uker har jeg trolig et sånt belte jeg og, og timer inn sonen og pulstoppene, uten at jeg egentlig tror jeg kommer til å gjøre noe annet enn akkurat det jeg gjorde i dag. De er noen seriøse kremmere de folka der altså.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s