I am insane!

einstein

Jeg tror ikke det er sant. Tviler sterkt på at Einstein har sagt det, og jeg tror faktisk det er helt feil. Om ikke annet så er det helt feil i mange sammenhenger. Spør noen som har slutta å røyke. Eller bedre; se på et lite barn som lærer å gå. Dumt ned på rompa, prøv igjen, dump ned på rompa, opp igjen, to skritt, dump og to til og dump. Sant? Og til slutt fungerer det. Ikke fordi de gjør noe helt annet når de får det til. Det er bare noe som faller på plass. Kroppen rett over føttene, balansen riktig og alle sånne ting som vi som har gått en stund gjør, helt uten å tenke over det.

Så jeg prøver igjen, med bare små justeringer, og tenker at denne gangen skal jeg gå langt før jeg faller, og faller jeg er det rett opp igjen. Og jeg velger å tro at det går. Denne gangen også. For til slutt kan det hende at noe faller på plass, og jeg gjør de riktige tingene og alle sånne ting som de som har levd sånn en stund gjør, helt uten å tenke over det.

Hvis jeg later som jeg er en sånn som går tur i helgene, så går jeg tur i helgene.

Hvis jeg later som jeg er en sånn som går tur i helgene, så går jeg tur i helgene.

Det aller, aller viktigste jeg har tenkt å gjøre bedre enn ved tidligere forsøk er planlegging. Jeg vil finne en måte å planlegge de tingene jeg trenger å planlegge, sånn at jeg blir vant til at det skal finnes en plan. Jeg tenker ikke sånn detaljert planlegging av måltider, for det trenger jeg ikke. Og ikke kan jeg leve med det i lengden heller. Men jeg trenger å sørge for at jeg har noe å spise når jeg drar rett fra jobb til trening, eller til hvor som helst som ikke er hjem. Skal jeg hjem fra jobb for å lage middag, er planlegging egentlig bare en greie fordi det er lurt å bruke litt fra fryseren før det blir gammelt. Har jeg ikke planlagt kan jeg kjøpe noe på vei hjem. Det funker helt fint for meg.

Også trenger jeg å planlegge treningen. For jeg trenger å trene. Ikke for å gå ned i vekt, for å bare trene seg ned i vekt tror jeg fortsatt er tilnærmet umulig hvis man har full jobb og et liv ved siden av. Det krever noe voldsomt med trening. Men bra for forbrenningen er det, og ikke minst bra for en hel masse annet. Og for meg en stor motivasjonsfaktor for å spise riktig. Og for å gå ned i vekt må jeg spise riktig. For å holde muskelsmertene borte må jeg både spise riktig og om ikke trene, så i hvert fall trimme.

Så nå planlegger jeg treningen min en uke frem i tid. Dagene varierer litt, men det blir noen ganske like uker fremover. Foreløpig veldig enkelt, uten noe annet mål med treningen enn å komme i gang igjen og bli litt vant til å trene fast. OG få inn styrketrening som jeg har det med å sluntre unna.
Så nå er det ukentlig to timer spinning, to timer Power (gruppetime med utholdende styrke) og et eller annet valgfritt i løpet av helgen. Planlagt på forhånd. Spinning er helt ok og av og til rett og slett digg. Power er fælt. Spinning var fælt før, så jeg har forhåpninger til de styrketimene også. Det er litt intense timer, og jeg er spent på om det kommer til å funke i ketose (som jeg fortsatt har tro på som det beste for meg). Jeg skal i hvert fall prøve. Og jeg tror det går an. Og jada, jeg skal variere etter hvert.

Når det er planlagt, er det bare å gjøre det.

Når det er planlagt, er det bare å gjøre det.

Om jeg synes det er mye å trene fem ganger i uken? Nei! Det er ikke mye. Jeg trener rett etter jobb, og jeg trener ikke lenger enn en times tid. Og jeg er veldig lite fysisk aktiv utenom treningen. Ikke har jeg tusenvis av andre jern i ilden heller, så det er fullt mulig å planlegge rundt ting.
Det kan hende jeg revurderer det etter hvert også, men foreløpig tenker jeg at det kommer til å være helt greit.
Og jeg håper jeg om en stund gjør det, sånn som de som har trent en stund gjør det, helt uten å tenke over det.
Og frem til det skjer, kan jeg late som. Det funker det og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s